Blog

Savjeti iz IT svijeta

ups

Ne dopustite da nestanak struje sprječava vaše poslovanje - uložite u UPS

Jeste li umorni od suočavanja s nestankom struje? Oni mogu biti velika neugodnost za tvrtke, što dovodi do tisuća eura gubitka produktivnosti i prihoda. Srećom, postoji nešto što možete učiniti u vezi s tim: koristite neprekinuto napajanje (UPS) za svoja računala i mrežnu opremu. U nastavku saznajte više o poslovnim prednostima korištenja UPS-a.


Zaštitite svoju mrežnu opremu

UPS je uređaj koji služi kao rezervno napajanje u slučaju nestanka struje. Nudi zaštitu elektroničkim uređajima, poput računala i servera od strujnih udara i drugih sličnih problema. Napajan baterijama, UPS se ponaša kao padobran za hitne slučajeve koji vam omogućuje da ispravno obradite gašenje potrebne opreme i zaštitite sve ključne podatke na vašim računalima i/ili serverima.

Uz pomoć UPS-a vaša mrežna oprema može ostati povezana do 90 minuta čak i ako nestane struje. To bi vam trebalo dati dovoljno vremena da se organizirate dok čekate da se struja vrati. Također može omogućiti vašem timu da ostane produktivan i ispuni svoje zadatke te zadovolji trenutne potrebe vaših kupaca.

S postavljenim UPS sustavom nećete ovisiti o mobilnim podacima, koji su skupi i ponekad nepouzdani ovisno o vašoj lokaciji. Možete uštedjeti novac izbjegavanjem dodatnih troškova koji nastaju zbog pretjerane ovisnosti o mobilnim mrežama.


UPS ili generator: Što je bolje?

Generatori su neophodni za neke tvrtke, ali imaju veliku cijenu. Ne samo da biste morali kupiti same generatore, već i zaposliti cijeli tim posvećen njihovom upravljanju i održavanju. To bi moglo biti prilično skupo i neizvedivo za male ili srednje tvrtke.

Generatori mogu biti koristan rezervni plan u slučaju dužih nestanaka struje, ali ispravan UPS sustav trebao bi pružiti dovoljnu podršku kako bi vaše poslovanje funkcioniralo u hitnim slučajevima.

Štoviše, generatori se mogu pokazati kao opasnost, osobito ako se njima ne upravlja ispravno. Nasuprot tome, ako ne uspijete ispravno upravljati svojom UPS jedinicom ili ako ona u potpunosti zakaže, najgore što se može dogoditi je da izgubite dan vrijedan posla.


Bolje je biti spreman

Čak i ako se vaša tvrtka ne nalazi u regiji sklonoj čestim nestancima struje, ipak biste trebali razmisliti o posjedovanju UPS uređaja za svoja računala, modeme i usmjerivače. Postavljanje UPS sustava pružit će vam mir znajući da će održati rad vaše opreme kada se neočekivani nestanak struje dogodi i da će vaše poslovanje biti zaštićeno od gubitka podataka i prihoda.

Nema sumnje da nestanak struje može uzrokovati značajne smetnje u vašem poslovanju, ali s UPS-om možete minimizirati smetnje. Ako niste sigurni koja je vrsta UPS sustava prava za vaše poslovanje, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći pronaći rješenje koje odgovara vašim potrebama.