Polica Privatnosti

Polica Privatnosti

Uvod

Hvala što ste posjetili našu web stranicu www.imnet.hr i pokazali zanimanje za našu tvrtku Imnet d.o.o. Vaša privatnost je dragocjena za nas. U ovom Pravilniku o privatnosti želimo objasniti kako prikupljamo podatke o vama, kako ga koristimo i kako je zaštićen. Ovisno o vašoj online aktivnosti, različite vrste podataka mogu se koristiti za različite svrhe. U nastavku pronađite aktivnost koja vam je relevantna.

Terminologija

Kolačić je mala datoteka s nizom slova i brojeva koja se stvara na vašem uređaju kada pregledavate web-stranice. Kolačići služe kao jedinstveni identifikatori za razlikovanje vaših posjeta od posjeta drugih korisnika. Kolačići se stoga mogu koristiti za pohranu vaših osobnih postavki na web-stranicama ili za spremanje podataka za prijavu.

Uredba o općoj zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679) propis je koji promiče zaštitu osobnih podataka u EU.

Legitiman interes znači da ne možemo obraditi vaše osobne podatke ako za to imamo iskren i zakonski razlog. U našem slučaju, to znači kada naša web stranica prikupi podatke te podatke koristimo za zakonite poslovne interese kako bismo vam pružili izvanredne softverske proizvode i usluge. Prije nego što to učinite, pažljivo ćemo razmotriti i uravnotežiti svaki potencijalni utjecaj koji može imati na vas i vaša prava.

Osobni podaci su sve informacije koje vas identificiraju ili pomažu u određivanju vaše potencijalne identifikacije zajedno s bilo kojom informacijom koja se odnosi na vas u tom slučaju.

Oznaka je dio koda na web-lokaciji koji šalje informacije trećoj strani, kao što je Google Analytics.

Djelatnost

Pregledavanje web-stranica

Ovdje u Imnet-u smo posvećeni pružanju najboljeg od onoga što nudimo. Zato nastojimo našu web stranicu učiniti što jednostavnijom i informativnijom. Drugi dio posla je određivanje učinkovitosti promotivnih kampanja i oglašavanja, čime se poboljšavaju naši proizvodi, usluge, sustavi i odnosi s vama. U tu svrhu prikupljamo statističke podatke o korištenju koji se dalje analiziraju i koriste za praćenje vaših interakcija s našim oglasima i web stranicama. Na neke stranice postavljamo gumbe društvenih medija kako bismo dijelili sadržaj koji vam se sviđa s prijateljima.

Obrada vaših osobnih podataka temelji se na jednom od zakonitih razloga koji se nazivaju "legitimni interes".

Kao i mnoge druge web stranice u svijetu koristimo kolačiće. Kada otvorite našu web-stranicu, na vašem se uređaju kreiraju kolačići. Kada sljedeći put otvorite web stranicu, kolačići se šalju natrag nama, pa nam javite da ste već bili tamo. Mi sami ne stvaramo kolačiće, ali koristimo davatelje usluga treće strane koji to čine umjesto nas. U nastavku možete pronaći popis s linkovima do njihovih pravila o privatnosti u kojima se objašnjavaju svrhe za koje obrađuju vaše podatke, koliko dugo ih čuvaju (razdoblja čuvanja) itd.

Komponenta Google Analytics ugrađena je u sve stranice i pod stranice ove web-lokacije. Pomoću kolačića prikuplja i analizira ponašanje posjetitelja: s kojih web-stranica dolaze (na primjer, iz Googleovih rezultata pretraživanja), s koje IP adrese i zemlje, koje stranice otvaraju, kada se to dogodilo, koliko dugo su ostali na stranicama , koji preglednik je korišten i koji operacijski sustav i jezik se koristi. Ovi podaci su vrlo anonimni i koriste se za optimizaciju sadržaja naše web-stranice. Razdoblje čuvanja tih podataka postavljeno je na 26 mjeseci. Google Analytics možete isključiti u pregledniku kako biste onemogućili slanje informacija usluzi Google Analytics na Google Analytics ovdje.

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Pravila o privatnosti usluge Google Analytics možete pronaći ovdje. https://policies.google.com/privacy Google Analytics pripada tvrtki Google Inc. koja se nalazi izvan EU i EEA u SAD-u. Adresa je Google, Google Data Protection Office, 1600 Amfiteatar Pkwy, Mountain View, California 94043, SAD. Vaši podaci se tamo prenose na temelju odluke o adekvatnosti štita privatnosti EU i SAD ("štit privatnosti").

Koristimo Google upravitelj oznaka koji olakšava upravljanje oznakama. Google upravitelj oznaka ne prikuplja osobne podatke niti pristupa podacima koji se prikupljaju pomoću oznaka kojima upravljamo. Više informacija o upravitelju Google oznaka možete pronaći ovdje.
https://www.google.com/analytics/tag-manager/use-policy/

Google AdWords je usluga koja prikazuje oglase u Google rezultatima pretraživanja i na web-lokacijama trećih strana koje su uključene u Google prikazivačku mrežu. Ako dođete do naše web-stranice putem veze koju pruža Google AdWords, kolačić se postavlja na vaš uređaj. Tada Google pretvara te kolačiće u anonimne statistike koje koristimo za analizu učinkovitosti naših oglasa.

Ovdje https://policies.google.com/technologies/ads možete pronaći informacije o privatnosti za AdWords. Google Adwords pripada tvrtki Google Inc. koja se nalazi izvan EU i EEA, u SAD-u. Adresa je Google, Google Data Protection Office, 1600 Amfiteatar Pkwy, Mountain View, California 94043, SAD. Vaši podaci se tamo prenose na temelju odluke o adekvatnosti štita privatnosti EU-a i SAD-a ("štit privatnosti").

Postoji komponenta omogućuje gumbe za dijeljenje naših publikacija u Facebooku, Twitteru, LinkedInu i Google+. Kada pregledate stranice na kojima je prikazan ovaj gumb, podaci o vašem posjetu (uglavnom isti kao u slučaju Google Analytics) preneseni su u komponentu, što im omogućuje da vam prikažu personalizirane oglase.

Ne možemo vas osobno identificirati koristeći gore navedene statistike jer možemo vidjeti samo agregirane i anonimne podatke. Ako ne želite da se vaše ponašanje prati, možete onemogućiti kolačiće u pregledniku. Slijedite veze kako biste se dodatno educirali o tome kako upravljati kolačićima: Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Safari.

Članci s gumbima za njihovo dijeljenje na Facebooku, Twitteru, LinkedInu i Google+ imaju ugrađen kod koji prikazuje gumbe i informira te društvene mreže o vašim posjetima. Ako ste u trenutku pregledavanja bili prijavljeni na te društvene mreže, oni vas mogu osobno prepoznati i dodati te informacije vašem profilu. Kasnije se ti podaci mogu koristiti za prikazivanje ciljanih oglasa.

Facebookom upravlja Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Facebookovu politiku privatnosti možete pronaći ovdje. Twitter web-servis za društveno umrežavanje pripada Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Twitterovu politiku privatnosti možete pronaći ovdje. LinkedIn društvenom mrežom upravlja LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD. Politiku privatnosti Linkedina možete pronaći ovdje. Facebook, Twitter i Linkedin nalaze se u SAD-u. Vaši podaci se tamo prenose na temelju odluke o adekvatnosti štita privatnosti EU i SAD ("štit privatnosti").

Ako ne želite povezati svoju aktivnost s profilima na društvenim mrežama, možete se odjaviti s njih prije korištenja naše web-stranice. Ipak, ne prikupljamo niti dobivamo te informacije od pružatelja društvenih mreža.

S obzirom na informacije opisane u ovom odjeljku imate sljedeća prava:

     pravo pristupa;
     pravo na ispravak;
     pravo na brisanje;
     pravo na ograničenje obrade;
     pravo na prigovor; i
     pravo na podnošenje prigovora.

Tražite naše dokumente
Kada preuzmete dokumente, tražimo vaše ime, poslovnu e-poštu, broj telefona i adresu tvrtke kako biste dobili povratne informacije i poboljšali naše publikacije, istražili koji čimbenici imaju najveći utjecaj na poticanje interesa za naše članke i našu tvrtku te vas obavijestiti o našim novim proizvodima i uslugama. Imamo opravdani interes obraditi primljene podatke u svrhu direktnog B2B marketinga, jer preuzimanjem naših dokumenata pokazujete svoj interes za naše proizvode i znanje, a mi imamo interes povećati našu prodaju.

Da bismo vam pružili potrebne demonstracije, moramo ih prilagoditi za područje u kojem poslujete. U tu svrhu, pitamo vas o vašoj tvrtki. Nakon prilagodbe demo poruke, poslat ćemo je na vašu e-poštu s uputama o tome kako je koristiti. Također ćemo tražiti vaše povratne informacije kako bismo Vam pružili bolje usluge i proizvode.

Vaši kontaktni podaci bit će uklonjeni iz naše baze podataka nakon 36 mjeseci od trenutka kada ste ga poslali ili od zadnjeg odgovora.

Te podatke ne dijelimo s trećim stranama.

S obzirom na informacije opisane u ovom odjeljku imate sljedeća prava:

     pravo pristupa;
     pravo na ispravak;
     pravo biti zaboravljeno;
     pravo na ograničenje obrade;
     pravo na prigovor; i
     pravo na podnošenje prigovora.


Prijava za posao

Ako se prijavite za posao, očito ćemo obraditi vaše kontaktne podatke, životopise, profesionalne kvalifikacije, očekivana plaća, reference i informacije u društvenim medijima koje ste javno objavili.

Obično dobivamo te informacije od vas, ali možemo kontaktirati i vaše prethodne poslodavce i kolege kada je potrebno razjasniti ili potvrditi podatke o vama.

Te podatke obrađujemo na temelju pravne osnove koja se naziva "legitimni interes". Radimo to kako bismo procijenili vaše iskustvo i kvalifikacije, te kako bismo bili sigurni da vam najbolje odgovara položaj koji Vam nudimo. Ovi podaci nam pomažu u popunjavanju slobodnih radnih mjesta s najboljim kandidatima i osigurava vam pošten i objektivan proces zapošljavanja.

Ako nemamo osobe kompetentne za određene tehnologije, možemo zatražiti vanjske stručnjake da provedu razgovore s kandidatima. U tom slučaju osiguravamo sigurnu obradu osobnih podataka kandidata i ne dijelimo ih sa stručnjacima.

Ponekad klijent želi znati koji ljudi rade u projektu. Ako je to slučaj, nakon što smo ušli u uži izbor kandidata za radno mjesto dijelimo njihove informacije s klijentom.

Informacije o svim kandidatima pohranjujemo za razdoblje od 6 mjeseci nakon popunjavanja pozicije kako bismo mogli ponovno ponuditi ovo ili slično mjesto. Naš odjel za zapošljavanje nalazi se u Hrvatskoj, a vaši podaci obrađuju se uz odgovarajuće zaštitne mjere.

S obzirom na informacije opisane u ovom odjeljku imate sljedeća prava:

     pravo pristupa;
     pravo na ispravak;
     pravo biti zaboravljeno;
     pravo na ograničenje obrade;
     pravo na prigovor; i
     pravo na podnošenje prigovora.


Korištenje obrazaca za kontakt

Neke stranice na našoj web stranici imaju obrasce za kontakt. Kada ostavite poruku, tražimo osnovne informacije o vama. To može uključivati, primjerice, vaše ime, položaj, tvrtku, podatke za kontakt (kao što su poslovna e-pošta, telefonski broj i poslovna adresa), vaše osobne preferencije, kao i vaš izbor i zahtjevi koji su specifični za određene zahtjeve ili usluge. Te se informacije zatim pohranjuju u naš CRM sustav i kasnije se mogu koristiti za odgovaranje na vaše upite, pružanje usluga i informacija koje ste zatražili ili informacije koje se smatraju relevantnim za vaš početni zahtjev. Ponekad je koristimo i za potvrdu vašeg identiteta prije objavljivanja informacija.

Pravna osnova za obradu tih informacija je legitiman interes, budući da je to nužno za svrhe koje tražimo, naime za primanje i odgovaranje na korespondenciju i rješavanje pitanja koja su postavili oni koji nas kontaktiraju.

Kada pošaljete zahtjev putem obrasca za kontakt, naša web-stranica stvara e-poštu koja se zatim šalje našoj tvrtki.

S obzirom na informacije opisane u ovom odjeljku imate sljedeća prava:

    pravo pristupa;
    pravo na ispravak;
    pravo na zaborav;
    pravo na ograničenje obrade;
    pravo na prigovor; i
    pravo na podnošenje prigovora.

U odjeljku Vaša prava o ovim Pravilima o privatnosti možete pročitati što svaka od ovih prava znači.

Ponekad ljudi izraze interes za naručivanje naših usluga putem kontaktnih obrazaca naše web stranice. U tom slučaju se navedeni podaci koriste za pripremu i zaključivanje ugovora s Vama i pružanje naših Proizvoda i / ili Usluga. Tada možete upotrijebiti nešto drugačiji skup prava:

    pravo pristupa;
    pravo na ispravak;
    pravo biti zaboravljeno;
    pravo na ograničenje obrade;
    pravo na prenosivost podataka; i
    pravo na podnošenje prigovora.

Zapisi web-poslužitelja

Web server prikuplja neke tehničke informacije: IP klijenta, datum, traženi URL, odgovor poslužitelja i veličinu odgovora. Ovi skupovi podataka koriste se u svrhu našeg legitimnog interesa za otklanjanje i zaštitu naše infrastrukture.

Razdoblje čuvanja za logove našeg web poslužitelja postavljeno je na 2 godine.

Te podatke ne dijelimo s trećim stranama.

S obzirom na informacije opisane u ovom odjeljku imate sljedeća prava:

     pravo pristupa;
     pravo na ispravak;
     pravo biti zaboravljeno;
     pravo na ograničenje obrade;
     pravo na prigovor; i
     pravo na podnošenje prigovora.

Međunarodni transferi

Podaci koje prikupljaju i / ili opslužuju davatelji usluga treće strane (Google, Facebook, Twitter, LinkedIn i Microsoft) mogu se prenijeti u različite zemlje širom svijeta za obradu podataka. Ovi prijenosi podataka pokriveni su uvjetima i pravilima o privatnosti tih pružatelja usluga.

Kako štitimo vaše podatke

Podatke koji se prikupljaju na ovoj web-stranici od strane pružatelja usluga trećih strana (Google, Facebook, Twitter, LinkedIn) i podataka koji su pohranjeni na Microsoftu, oni su zaštićeni njima i podliježu njihovim uvjetima i pravilima o privatnosti. Svi su vodeći pružatelji usluga u industriji i imaju brojne certifikate koji potvrđuju njihovu sposobnost sigurnog pohranjivanja i obrade osjetljivih podataka, uključujući osobne.

Podatke koje Imnet prikuplja na ovim stranicama, kao i podatke koje ste nam povjerili prema NDA-u i ugovorima, Imnet štiti. Slijedimo zahtjeve GDPR-a i shvaćamo sigurnost vrlo ozbiljno. Za zaštitu vaših podataka održavamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere na temelju pristupa procjene rizika.

Vaša prava

Ovdje možete pronaći popis svih prava koja su navedena u drugim dijelovima ovog Pravilnika. Molimo Vas da ih pročitate ili pogledate određeni odjeljak kako biste saznali koja se od ovih prava primjenjuju na vas ovisno o načinu na koji stupate u interakciju s nama.

Kao subjekt podataka (osoba čiji se osobni podaci prikupljaju, pohranjuju i obrađuju) imate nekoliko prava prema GDPR-u:

    Pravo pristupa. Imate pravo dobiti potvrdu ako vaše osobne podatke obrađujemo. Ako je to slučaj, možete pristupiti vašim osobnim podacima i sljedećim informacijama: (a) svrhe obrade; (b) kategorije osobnih podataka; (c) kome su osobni podaci bili ili će biti objavljeni; (d) razdoblje za koje će osobni podaci biti pohranjeni ili kriteriji koji se koriste za određivanje tog razdoblja. Ako želite imati kopiju vaših osobnih podataka od nas, mi ćemo ih dostaviti ako: (1) nam dostavite dokaz o vašem identitetu, (2) neće negativno utjecati na prava i slobode drugih. Prva kopija bit će dostavljena besplatno, a za daljnje kopije možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.
Pravo na ispravak. Imate pravo zahtijevati da bez nepotrebnog odgađanja ispravite vaše osobne podatke koje imamo u našim sustavima ako su netočni ili nepotpuni.
    Pravo biti zaboravljeno. Imate pravo zahtijevati brisanje vaših osobnih podataka i izbrisat ćemo ih bez nepotrebnog odgađanja ako se primijeni jedan od sljedećih razloga: (a) podaci više nisu potrebni u odnosu na svrhe zbog kojih su obrađeni; (b) vi povlačite pristanak na kojem se temelji obrada i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu; (c) prigovarate obradi i nema prevladavajućih legitimnih razloga; (d) da su vaši osobni podaci nezakonito obrađeni; (e) vaši osobni podaci moraju biti izbrisani radi poštivanja zakonske obveze.
    Pravo na ograničenje obrade. Imate pravo ograničiti naše sposobnosti i sposobnost obrade vaših podataka ako se primjenjuje jedno od sljedećeg: (a) osporavate točnost svojih osobnih podataka i mi ih potvrđujemo; (b) obrada je nezakonita i želite je ograničiti umjesto brisanja; (c) više ne trebamo vaše osobne podatke, ali su vam potrebni iz nekih pravnih razloga; (d) imate prigovor na obradu i mi potvrđujemo da li opravdani razlozi nadjačavaju vaš zahtjev.
    Pravo na prenosivost podataka. Imate pravo primati svoje osobne podatke koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku te imati pravo prenijeti te podatke drugoj tvrtki, gdje: (a) se obrada temelji na vašem pristanku ili na ugovor; i (b) obrada se provodi automatiziranim sredstvima. Gdje je to tehnički izvedivo, možete zahtijevati od nas da prenesemo te podatke izravno drugoj tvrtki.
   Pravo na prigovor. Imate pravo na prigovor na obradu vaših osobnih podataka na temelju naših legitimnih interesa. Više nećemo obrađivati vaše osobne podatke osim ako ne pokažemo uvjerljive legitimne razloge za obradu ili za uspostavu, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva. Tamo gdje se osobni podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga, imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi vaših osobnih podataka u takve marketinške svrhe.
    Automatizirano individualno donošenje odluka, uključujući profiliranje. Imate pravo ne biti podložni odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, što ima pravne učinke na vas. Napominjemo da ne donosimo automatizirane odluke, uključujući profiliranje na temelju informacija koje imamo o vama.
    Pravo na povlačenje pristanka. Imate pravo povući svoj pristanak za obradu vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku slanjem zahtjeva za brisanje s našeg popisa primatelja putem našeg obrasca za kontakt. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade na temelju suglasnosti prije njenog povlačenja.
    Pravo na podnošenje prigovora. Imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu, osobito u državi članici vašeg uobičajenog boravka, mjestu rada ili mjestu navodnog kršenja, ako smatrate da obrada vaših osobnih podataka krši GDPR.

Naši kontakt detalji

Mi smo Imnet d.o.o.
OIB: 55601968415
Naša adresa je:

Bukovačka 20a
10000 Zagreb
Hrvatska
Telefon: +385 98 397 399

Naš DPO (službenik za zaštitu podataka) je Ivor Macan. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti ili zaštitom vaših osobnih podataka, slobodno kontaktirajte na gore navedeni broj telefona.