Blog

Savjeti iz IT svijeta

povećanje učinkovitosti

Kako iskoristiti tehnologiju za povećanje učinkovitosti

Uspješna poduzeća koriste tehnologiju da radi za njih, a ne obrnuto. Kada se pravilno koristi, tehnologija može učiniti svaki zadatak puno lakšim za izvršenje. Dakle, ako želite povećati učinkovitost radnika, uključite tehnologiju u svoje svakodnevne operacije pomoću sljedećih metoda.


Promijenite uredsku komunikaciju

Da biste povećali timski rad i produktivnost, postavite softver za razmjenu trenutnih poruka kao što su Slack ili Microsoft Teams. Ove platforme omogućuju zaposlenicima da komuniciraju u stvarnom vremenu umjesto da komuniciraju metodama poput e -pošte. Možete odmah slati poruke i dijeliti datoteke u timskim chat sobama, štedeći dragocjeno vrijeme i omogućujući vam da obavite više posla. To je posebno korisno za omogućavanje komunikacije kada svi rade na daljinu


Instalirajte video konferenciju

Umjesto da trošite vrijeme na putovanje za sastanke izvan svog ureda, odlučite se za mrežno telefonsko rješenje koje nudi video pozive i konferencije. Na taj način možete održati video konferenciju kako biste razgovarali o poslovnim pitanjima dok ste u uredu, kod kuće ili u inozemstvu. Također možete snimiti poziv kako bi svi mogli aktivno sudjelovati na sastanku i pregledati važne detalje za kasnije, bez potrebe za stankom radi bilješki.


Implementirati ERP softver

Planiranje resursa poduzeća (ERP) vrsta je softvera koju organizacije koriste za upravljanje različitim poslovnim procesima poput računovodstva, upravljanja projektima i upravljanja lancem opskrbe. ERP softver zaposlenicima pruža najnovije poslovne informacije kojima mogu lako pristupiti i koristiti ih. Eliminira suvišan unos podataka i smanjuje broj proračunskih tablica koje se koriste za bilježenje kritičnih poslovnih podataka pohranjivanjem informacija u centraliziranu bazu podataka.

Jednom kad su informacije na jednom mjestu, menadžeri imaju potpunu vidljivost po odjelima, što im omogućuje donošenje pametnijih odluka i uklanjanje organizacijskih silosa. Na primjer, menadžeri opskrbnog lanca mogu brzo otkriti kada treba napuniti police trgovina i poslati naloge za kupnju računovodstvenim timovima na odobrenje.


Nadogradite radne stanice (računala)

Zastarjele tehnologije i radne stanice ograničavaju napredak vašeg poslovanja i učinkovitosti zaposlenika. Zastarjeli sustavi i spore mreže mogu frustrirati vaš tim i otežati produktivnost.

Zbog toga je važno temeljito procijeniti svoje trenutne radne stanice, aplikacije i hardver. Iako to ne znači da morate kupiti novi set radnih stanica za cijelu tvrtku, trebali biste barem zamijeniti zastarjelu opremu modernijim računalima. Osim toga, pobrinite se da su sve aplikacije ažurirane kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost i zadovoljstvo zaposlenika.

Da biste postigli maksimalan povrat ulaganja u tehnologiju, važno je i udružiti se sa pouzdanim pružateljem IT usluga. Stupite u kontakt s našim IT stručnjacima da biste saznali kako možemo implementirati tehnologiju koja bi vašim zaposlenicima pomogla da postanu učinkovitiji i produktivniji.