Blog

Savjeti iz IT svijeta

Izbjegnite ovih 5 stvari kada ulažete u IT

Izbjegnite ovih 5 stvari kada ulažete u IT

Vođenje tvrtke zahtjeva puno vremena, posebno ako upravljate osobljem, tražite mogućnosti rasta i brinete o klijentima. To vam ostavlja malo vremena za potragu za IT sustavom koji može koristiti vašem poslovanju. Zbog toga ćete možda biti prisiljeni na kupnju tehnologije koja donosi više štete nego koristi. Da biste to izbjegli, trebate biti svjesni pet pogrešaka u investiranju u IT.


Trošenje bez pronalaženja savršenog rješenja

Oglašivači vole da vjerujete kako će najnovija tehnologija riješiti sve vaše probleme. Iako će najnovija ponuda cloud aplikacija ili virtualizacije mnogima olakšati stvari, neće raditi za sve.

Ne dozvolite da vas bljesak i buka novih proizvoda zavedu. Odvojite vrijeme za razmišljanje o rezultatima koje želite postići pomoću tehnologije. Sastavite popis svojih ciljeva i provjerite mogu li se ispuniti s vašim novim ulaganjem u IT. Dobar IT pružatelj trebao bi vas voditi, a ne zbuniti. Davatelj usluga treba paziti da napravite najbolji izbor.


Vjerovati da će sve čarobno raditi zajedno

Kako tehnologija napreduje, postaje sve jednostavnija za korištenje. Korisnički proizvodi pomažu ljudima da rade bolje i brže. Međutim, ne idu svi proizvodi tim putem i mnogi vlasnici tvrtki pogrešno pretpostavljaju da će nove tehnologije u koje ulažu dobro funkcionirati s ostalim IT sustavima koje već imaju. Ovo pogrešno uvjerenje može ih dovesti u probleme.

Iako su mnoge tehnologije kompatibilne jedna s drugom, one koje ne rade zajedno mogu rezultirati masovnim i skupim stankama koje mogu unazaditi vaše poslovanje. Budite pametni, obavite neko istraživanje ili se konzultirajte s IT profesionalcem prije kupnje.


Nema treninga vašeg tima

Sada kada ste pronašli savršenu tehnologiju koja će se integrirati s trenutnim IT-om, donesete odluku i kupite je. Nakon toga, mislite da se možete opustiti i prepustiti vašem blistavom novom IT rješenju i napredovanju vaše tvrtke na nove razine uspjeha i profita, zar ne? Pogrešno!

Ne zaboravite da neće biti ugodno svim zaposlenicima s vašom novom investicijom. Niti će svi znati kako ga koristiti. Vrijeme je da se konzultirate s IT pružateljem podrške i obuke. Ako to nije moguće, potražite negdje drugdje ili razmislite dvaput prije nego što išta kupite.


Zaboravljate koliki vam je proračun

Sve više i više IT rješenja isporučuje se s mjesečnim pretplatama. Iako je ovo sjajan način da vam pomogne izbjeći velika kapitalna ulaganja, implementacija previše različitih tehnologija u kratkom vremenu bez razmišljanja o tekućim troškovima može pojesti novac.

Dobro razmislite prije nego otvorite novčanik. Istražite, „skicirajte“  proračun ili potražite pomoć savjetnika. To će vam poštedjeti mnogo frustracija.


Ne dobivate povratne informacije

Pametno je konzultirati zaposlenike koji će svakodnevno koristiti novu tehnologiju. Učinite to i prije kupnje.

Imajte na umu da se neće svi osjećati kao kod kuće s novim proizvodom. Mogli bi čak otkriti neke nedostatke kojih niste svjesni. Razgovarajte s ljudima da biste dobili važne povratne informacije ili ćete ih možda teško uvjeriti da ga koriste.

Trebate IT stručnjaka za stvaranje cjelovitog tehnološkog rješenja za vaše poslovanje? Sretni smo što vam možemo pomoći.